ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

παραμύθι  ΜΥΘΟΙ ΜΥΘΟΙ...

 

Ο Παππούς Αίσωπος ήρθε στην τάξη μας.

 Κι αφού διαβάσαμε πολλούς μύθους του, τους παίξαμε ,τους δραματοποιήσαμε, φτιάξαμε μάσκες, τους αναδιηγηθήκαμε ,γράψαμε τους δικούς μας μύθους με ίδιο περιεχόμενο , με άλλη εκδοχή, με άλλο τέλος. Τα έργα μας τα γράφουμε όπως μπορούμε και τα εικονογραφούμε, φτιάχνουμε και το εξώφυλλο και το βιβλίο μας έτοιμο!

Πρώτος Μύθος : Ο Λαγός και η Χελώνα.

 

Δεύτερος Μύθος: Λιοντάρι και ποντίκι.

 Τρίτος Μύθος: Λιοντάρι και σκνίπα.

 

Τέταρτος Μύθος: Η Αλεπού και το Λελέκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομαλή μετάβαση απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

'Οταν το πλησίασμα και η επικοινωνία φέρνουν θετικά αποτελέσματα

Δείτε πως:

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο.pps (5 MB)

 

Λιλιπούτιοι Συγγραφείς!!!!

Νηπιαγωγείο Ν. Φλογητών Μάρτιος 2010

Απολαύστε το.

Το βιβλίο ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο.

Μ ένα βιβλίο ταξιδεύω...... ονειρεύομαι!, μαθαίνω!,  γελώ!,  κλαίω!, μπορώ να ''αγκαλιάσω''  λίγη από την σοφία μεγάλων ανθρώπων.

H Δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μας δουλεύει με πολύ επιτυχία, πόλος έλξης για  τα περισσότερα παιδιά που καθημερινώς στη γωνιά της βιβλιοθήκης (εξοπλισμένη με στρόγγυλο τραπεζάκι και καρεκλάκια γύρω γύρω) ξεφυλλίζουν, ''διαβάζουν", συζητούν... αλλά κυρίως περιμένουν πότε θα έρθει η Παρασκευή για να δανειστούν ένα από τα  υπέροχα βιβλία μας. Δεν καταστράφηκε βιβλίο, δε ''ξεχάστηκε'' βιβλίο και το ενθαρρυντικό είναι πως κι οι γονείς περίμεναν με ζήλο το βιβλίο του Σαβατοκύριακου. Και βεβαίως διάβαζαν το βιβλίο στα παιδιά τους και δεν το έβγαζαν απλώς μια βόλτα να πάρει τον αέρα του.

1. Επιλέγουν βιβλίο αφού έχουν επιστρέψει το προηγούμενο.

2. Γράφουν στην ατομική καρτέλα τους όπως μπορούν τον τίτλο, καθώς και την ημερομηνία δανεισμού.

3.Τοποθετούν την καρτέλα τους στον ντοσιέ (είναι αριθμημένη,κι ο αντίστοιχος αριθμός είναι και στην διαφάνεια του ντοσιέ).

4.'Οταν επιστρέψουν το βιβλίο ξανασημειώνουν την ημερομηνία επιστροφής στην καρτέλα τους και τοποθετούν το βιβλίο στην θέση του.

Μικρός αναγνώστης σήμερα!!! Μεγάλος αύριο!!!

(Νηπιαγωγείο Φλογητών 2009-2010)

 

Μανούλες Θέλετε να παίξετε με τα παιδάκια σας;

'Ενα απο τα ''παιχνίδια'' ήταν η κυκλική ζωγραφική όπου με την αλλάγή της μουσικής αλλάζουμε θέσεις.Μαμάδες παιδιά εναλλάσσονται γύρω από το χαρτί και η δημιουργία αρχίζει....(παιχνίδια στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής, Φλογητά 2009-2010).